Recept

Středomořské lasagne Ratatouille

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 39585
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 ks Cuketa
2 ks Lilek
25 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná celozrnná
45 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
3 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
45 ml Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
3 kávová lžička Sůl
40 g Sýr Parmezán
6 ks Těstoviny Lasagne
150 ml Vývar zeleninový
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

155% Kalorie 3,058 kcal
Kilojoule 12 793kJ
159% Sacharidy 574 g
47% Tuky 35 g
54% Sodík 1 g
180% Bílkoviny 101 g

Středomořské lasagne Ratatouille postup přípravy receptu:

1

Do osolené vařící vody vložíme lasagne a vaříme 14 minut. Po uvaření je ponoříme do mísy se studenou vodou, aby nebyly slepené či převařené.

2

Na pánvi rozpálíme olej a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli společně se 2 stroužky utřeného česneku, dokud nejsou měkké.

3

Mezitím nadrobno nakrájíme lilek, cuketu nakrájíme na tenké plátky, obě papriky zbavíme jádřince i semínek a nakrájíme na čtverečky. Vzniklou směs promícháme a přidáme na pánev, kde smažíme, dokud zelenina nezměkne.

4

Do směsi na pánvi přidáme rajčata i se šťávou a rajčatový protlak. Přilijeme trochu zeleninového vývaru a za občasného míchání vaříme, dokud rajčata nezměknou. Podle chuti osolíme a opepříme.

5

Na další menší pánvi rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a minutu za stálého míchání povaříme. Přidáme mléko a za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme 3 minuty.

6

Velkou zapékací mísu vymažeme máslem. Střídavě ji vykládáme plátky lasagní a zeleninovou směsí. Začneme směsí a skončíme plátkem lasagní. Celou mísu zalijeme bílou omáčkou z menší pánve a posypeme nastrouhaným parmezánem. V troubě předehřáté na 180 °C zapékáme 35 minut, dokud se sýr nezabarví do zlatova a nezačne bublat. Ozdobíme větvičkou petržele a podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept