Pečená husa nadívaná uzeným kolenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená husa nadívaná uzeným kolenem
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3959 |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Husa mražená |
1 ks | Jablka |
2 kávová lžička | Kmín celý |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
150 ml | Med včelí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vepřové koleno |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 127,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jablka, Kmín celý, Kmín drcený, Med včelí, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husa mražená, Pepř černý mletý, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená husa nadívaná uzeným kolenem postup přípravy receptu:
1 | Kůži na kolenu nařežeme na kostičky, vetřeme do nich česnek, sůl, pepř a drcený kmín. Husu osolíme, opepříme a posypeme celým kmínem zvenku i zevnitř. Do husy dáme rozpůlené jablko, cibuli a koleno, pokud je moc velké tak ho vykostíme, dáme do pekáče, prsy dolů a podlijeme vodou, přidáme sádlo nebo máslo a pečeme přiklopené asi hodinu. |
2 | Pak husu obrátíme a pečeme 30 minut. |
3 | Potom jí odklopíme, přelijeme výpekem, potřeme medem, posypeme kmínem a další hodinu pečeme, průběžně podléváme. |
4 | Před podáváním vyndáme koleno a nakrájíme na plátky, husu |
5 | naporcujeme. |