Čerstvé těstoviny s plísňovým sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvé těstoviny s plísňovým sýrem
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 180 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 39591 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
115 g | Meruňky |
50 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 ml | Olej olivový |
55 g | Oříšky piniové |
0,5 ks | Pažitka |
3 ml | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
3 ml | Sůl |
115 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 343,1mg |
Draslík | 265,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Meruňky, Oříšky piniové, Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvé těstoviny s plísňovým sýrem postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme v míse dohromady se špetkou soli a vejci, vypracujeme na měkké těsto. |
2 | Těsto nakrájíme na čtvrtiny, každou z nich stlačíme dlaní, posypeme moukou a řádně vyválíme na tenké placky, které často moučníme. Těsto nakrájíme na nudle. Posypeme je moukou a dáme stranou na 2 hodiny usušit. |
3 | V hrnci smícháme dohromady 100 ml vody a olivový olej a směs uvedeme do bodu varu a přidáme těstoviny. Vaříme zhruba 3 minuty, občas je zamícháme vidličkou. Průběžně kontrolujeme, aby se těstoviny nerozvařily. Těstoviny scedíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou, aby se neslepily. |
4 | Plísňový sýr rozdrobíme pomocí polévkové lžíce a dáme stranou. Meruňky nakrájíme na tenké proužky a taktéž je dáme stranou. |
5 | Na pánvi rozehřejeme smetanu. Přidáme rozdrobený plísňový sýr a zalijeme mlékem. Omáčku mícháme, dokud není hladká. Posléze rozmixujeme v mixéru. |
6 | Do horké omáčky vmícháme těstoviny a meruňky. Podle chuti ještě na závěr dochutíme solí či pepřem. |
7 | Těstoviny s omáčkou zamícháme 2 vidličkami. Odstavíme a přidáme piniová semínka a vmícháme žloutky. Vzniklou směs důkladně zamícháme. Ozdobíme nadrobno nakrájenou pažitkou a podáváme. |