Recept

Čokoládový koláč se šlehačkou a malinami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 39594
Kategorie: Koláče

Ingredience

50 g Borůvky
85 g Čokoláda na vaření
3 polévková lžíce Čokoládové kousky
230 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
50 g Maliny
105 g Máslo čerstvé
70 g Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Ořechy vlašské
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 929 kcal
Kilojoule 3 887kJ
28% Sacharidy 100 g
76% Tuky 57 g
6% Sodík 120 mg
15% Bílkoviny 8 g

Čokoládový koláč se šlehačkou a malinami postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme hladkou mouku spolu s kypřícím práškem a solí.

2

Ve větším rendlíku při mírné teplotě si za stálého míchání rozehřejeme máslo (85 g) s rozlámanou čokoládou. Pak čokoládu odstavíme z plotny, přimícháme prosátý moučkový cukr, rozšlehaný žloutek a vanilkový cukr. Vše rozmícháme dohladka, pak budeme postupně přidávat připravenou mouku. Vše důkladně promícháme. Z bílku si vyšleháme tuhý sníh, který nakonec zlehka vmícháme do těsta.

3

Dortovou formu si vytřeme máslem (25 g)a vysypeme nastrouhanými vlašskými ořechy.

4

Těsto do formy nalijeme, povrch zarovnáme a dáme do předem vyhřáté trouby na 175°C péct.

5

Pečeme 20 minut. Čokoládový koláč necháme vychladit. Mezitím si vyšleháme smetanu na tuhou šlehačku. Omyjeme čerstvé maliny s borůvkami (ovoce podle ročního období) a necháme odkapat.

6

Koláč nakrájíme na porce, ozdobíme šlehačkou, kterou posypeme čokoládovými hoblinkami, ovocem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept