Jednoduchý recept

Italská minestrone

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 39598
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Brambory rané
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Pesto
2 ks Rajčata
1 g Sůl
40 g Sýr Parmezán
100 g Těstoviny konzumní
750 ml Vývar zeleninový
0,3 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 847kJ
16% Sacharidy 56 g
25% Tuky 18 g
58% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Italská minestrone postup přípravy receptu:

1

Na vyšší pánvi rozpálíme olivový olej. Do rozehřátého oleje postupně vkládáme jemně nakrájenou cibuli, prolisované dva stroužky česneku, mrkev pokrájenou na menší kostičky, bramboru a cuketu na kostky o hraně asi 1 centimetr a pokrájenou jednu čtvrtinu hlávky bílého zelí. Dobře osmahneme, než zelenina úplně nezměkne, tedy 5 - 7 minut.

2

Vyjmeme z pánve a vložíme do většího hrnce, kam přidáme nakrájená rajčata. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a počkáme, než směs dosáhne bodu varu. Potom stáhneme plamen a polévku pomalu vaříme ne mírném ohni přibližně 20 minut. Do hrnce nyní vložíme těstoviny, osolíme a opepříme podle chuti a minimálně ještě 15 minut vaříme. Potom zkusíme, jsou-li už těstoviny al dente, tedy na skus. Pokud ano, rozdělíme hotovou polévku do talířů. Přizdobíme ji ještě lžičkou parmezánu a pesta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept