Jednoduchý recept

Fazole s rajčaty a česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39599
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
175 g Cibule sterilovaná
400 g Fazole Borlotti
400 g Fazole cannellini
2 polévková lžíce Olej olivový
450 g Rajčata
75 g Roketa
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 970kJ
10% Sacharidy 34 g
7% Tuky 5 g
24% Sodík 475 mg
26% Bílkoviny 14 g

Fazole s rajčaty a česnekem postup přípravy receptu:

1

Necháme okapat fazole z konzerv a uschováme 6 lžíc tekutiny.

2

Rozpálíme ve woku olej a osmahneme rozetřený česnek, celer a cibulky a smažíme, dokud nezezlátnou.

3

Rajčata nařízneme odspodu křížem a ponoříme do misky s vroucí vodou na 30 vteřin, až se začnou slupky odlupovat. Poté je vyndáme a necháme vychladnout a oloupeme slupku a dužinu nasekáme.

4

Rajčatovou dužinu a uschovanou tekutinu z fazolí přidáme do pánve a povaříme 5 minut. Přidáme do pánve fazole a povaříme, dokud nejsou prohřáté.

5

Vmícháme roketu a podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept