Fazole s rajčaty a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole s rajčaty a česnekem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39599 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
175 g | Cibule sterilovaná |
400 g | Fazole Borlotti |
400 g | Fazole cannellini |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
450 g | Rajčata |
75 g | Roketa |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 1,2mg |
Draslík | 650,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule sterilovaná, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole Borlotti, Fazole cannellini, Olej olivový, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole s rajčaty a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Necháme okapat fazole z konzerv a uschováme 6 lžíc tekutiny. |
2 | Rozpálíme ve woku olej a osmahneme rozetřený česnek, celer a cibulky a smažíme, dokud nezezlátnou. |
3 | Rajčata nařízneme odspodu křížem a ponoříme do misky s vroucí vodou na 30 vteřin, až se začnou slupky odlupovat. Poté je vyndáme a necháme vychladnout a oloupeme slupku a dužinu nasekáme. |
4 | Rajčatovou dužinu a uschovanou tekutinu z fazolí přidáme do pánve a povaříme 5 minut. Přidáme do pánve fazole a povaříme, dokud nejsou prohřáté. |
5 | Vmícháme roketu a podáváme horké. |