Vepřové maso v kedlubnách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso v kedlubnách
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 396 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
1200 g | Kedlubna |
200 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
750 g | Vepřová plec |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 69,5mg |
Draslík | 457,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 4,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kedlubna, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso v kedlubnách postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kousky. |
2 | Ve vhodné nádobě rozehřejeme polovinu dávky tuku, vložíme maso, osolíme, opepříme, krátce osmahneme, podlijeme trochou teplé vody a zvolna dusíme do poloměkka. |
3 | Kedlubny oloupeme a zbavíme dřevnatých částí. Nakrájíme je na plátky, přidáme k masu a podusíme. |
4 | Světlou zásmažkou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky zahustíme maso s kedlubnami, promícháme, zalijeme vlažnou vodou a dodusíme doměkka. |
5 | Nakonec pokrm dosolíme, přidáme cukr, přilijeme mléko, krátce podusíme a přimícháme opláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať. |
Na toto jídlo jsem použila doma zmražené, nahrubo nastrouhané kedlubny i s nakrajenými středovými mladými lístky. Jídlo je moc fajn a můžu ho doporučit, jen bych pro větší jedlíky zvedla množství surovin. Do základu se může přidat cibulka, ale orestovaná jen do sklovita a místo mléka se může dát trochu sladké smetany. Za mě palec nahoru.