Bramborové skopové kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové skopové kari
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39601 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Garam masala |
120 g | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Rajčata |
600 g | Skopové maso přední |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 138,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kari koření, Majoránka, Rajčata, Sůl, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové skopové kari postup přípravy receptu:
1 | Maso i brambory rozkrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném másle a přidáme všechno koření. Po chvíli restování vmícháme jogurt a maso, poté dál smažíme. Nakonec přidáme pokrájená rajčata a brambory. Podlijeme a dusíme do měkka. Na závěr dochutíme citronovou šťávou. |
2 | Horké koření [39441]: |
3 | Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.