Recept

Bramborové skopové kari

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39601
Kategorie: Maso

Ingredience

6 ks Brambory
4 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Garam masala
120 g Jogurt bílý
2 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Majoránka
50 g Máslo čerstvé
3 ks Rajčata
600 g Skopové maso přední
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 822kJ
9% Sacharidy 33 g
66% Tuky 49 g
13% Sodík 262 mg
53% Bílkoviny 30 g

Bramborové skopové kari postup přípravy receptu:

1

Maso i brambory rozkrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném másle a přidáme všechno koření. Po chvíli restování vmícháme jogurt a maso, poté dál smažíme. Nakonec přidáme pokrájená rajčata a brambory. Podlijeme a dusíme do měkka. Na závěr dochutíme citronovou šťávou.

2

Horké koření [39441]:

3

Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept