Kari-zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kari-zeleninová polévka
Kari-zeleninová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 39606 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory rané |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
250 g | Fazole bílé |
250 g | Fazole červené |
5 g | Kari koření |
1 g | Kurkuma |
3 ks | Mrkev kořen |
1 g | Muškátový oříšek |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
10 g | Petržel - nať |
1 g | Skořice mletá |
200 ml | Smetana na vaření |
1 g | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
1 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 498,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 37,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Kari koření, Kurkuma, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Fazole bílé, Fazole červené, Mrkev kořen, Petržel - nať, Smetana na vaření, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kari-zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Rostlinný olej rozpálíme v pánvi s vyššími stěnami. Přisypeme na něj kari koření. Dál vsypeme špetku mleté skořice, muškátového oříšku, kurkumy a zázvoru. Promícháme a osmahneme během jedné minuty. |
2 | Do pánve nyní postupně přidáváme na drobné kostičky o hraně asi 1 centimetru nakrájenou zeleninu: cibuli, brambory, cuketu a mrkev. Smažíme ještě 5 minut. |
3 | Obsah pánve potom přeložíme do většího hrnce a zalijeme předem připraveným zeleninovým vývarem. Jakmile polévka přijde k varu, ztlumíme ji a na mírnější teplotě vaříme po dobu 20 minut, aby zelenina byla úplně měkká. Do vývaru potom přidáme ještě bílé a červené fazole. Pokud nejsou konzervované, musíme je den předem namočit do vody, aby přes noc změkly. Směs ještě chvíli vaříme, potom ji odstavíme z plotny a nakonec do ní vmícháme smetanu. Dochutíme ještě kořením a na závěr posypeme petrželkou. |