Jednoduchý recept

Kari-zeleninová polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 39606
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

2 ks Brambory rané
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 ks Cuketa
250 g Fazole bílé
250 g Fazole červené
5 g Kari koření
1 g Kurkuma
3 ks Mrkev kořen
1 g Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Olej rostlinný
10 g Petržel - nať
1 g Skořice mletá
200 ml Smetana na vaření
1 g Sůl
1 l Vývar zeleninový
1 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 336kJ
34% Sacharidy 123 g
24% Tuky 18 g
63% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 37 g

Kari-zeleninová polévka postup přípravy receptu:

1

Rostlinný olej rozpálíme v pánvi s vyššími stěnami. Přisypeme na něj kari koření. Dál vsypeme špetku mleté skořice, muškátového oříšku, kurkumy a zázvoru. Promícháme a osmahneme během jedné minuty.

2

Do pánve nyní postupně přidáváme na drobné kostičky o hraně asi 1 centimetru nakrájenou zeleninu: cibuli, brambory, cuketu a mrkev. Smažíme ještě 5 minut.

3

Obsah pánve potom přeložíme do většího hrnce a zalijeme předem připraveným zeleninovým vývarem. Jakmile polévka přijde k varu, ztlumíme ji a na mírnější teplotě vaříme po dobu 20 minut, aby zelenina byla úplně měkká. Do vývaru potom přidáme ještě bílé a červené fazole. Pokud nejsou konzervované, musíme je den předem namočit do vody, aby přes noc změkly. Směs ještě chvíli vaříme, potom ji odstavíme z plotny a nakonec do ní vmícháme smetanu. Dochutíme ještě kořením a na závěr posypeme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept