Posvícenská nádivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Posvícenská nádivka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3961 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
125 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
7 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 432,5mg |
Draslík | 155,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Posvícenská nádivka postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky pokrájíme na kostičky, přilijeme mléko a necháme chvíli nasáknout. |
2 | Přidáme pět žloutků, dvě celá vejce, tymián, petrželku, muškátový oříšek, sůl a pepř. Dobře promícháme. |
3 | Z pěti bílků ušleháme sníh a vmícháme do směsi. |
4 | Přendáme do formy na biskupský chlebíček, vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou, pečeme 30-40 minut dozlatova. |