Jednoduchý recept

Zeleninová jambalája

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 39610

Ingredience

100 g Brokolice
0,5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
1 ks Cibule červená
50 g Hrášek mražený
1 kávová lžička Kreolské koření
50 g Kukuřice cukrová nakládaná
1 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
225 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
75 g Rýže neloupaná (Natural)
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 198 kcal
Kilojoule 827kJ
10% Sacharidy 35 g
8% Tuky 6 g
43% Sodík 855 mg
13% Bílkoviny 7 g

Zeleninová jambalája postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou doměkka. Necháme okapat, propláchneme vodou a necháme znovu okapat. Dáme stranou.

2

V pánvi rozpálíme olej a osmahneme rozetřený česnek a pokrájenou cibuli 3 minuty.

3

Přidáme do pánve pokrájenou papriku, lilek, hrášek, rozpůlené kukuřičky a růžičky brokolice. Za občasného míchání smažíme 3 minuty. Přidáme zeleninový vývar, rajčatový protlak, vločkové chilli, konzervovaná rajčata a kreolské koření.

4

Osolíme, opepříme a 20 minut vaříme. Neloupanou rýži vmícháme do směsi a vaříme za stálého míchání 4 minuty.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept