Jednoduchý recept

Hrnec se žlutým hráškem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 135 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39612
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
225 g Dýně
1 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Hořčičné semínko
250 g Hrách žlutý
2 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
225 g Květák
1 ks Lilek
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
5 dl Vývar zeleninový
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 938kJ
20% Sacharidy 71 g
132% Tuky 99 g
47% Sodík 942 mg
40% Bílkoviny 22 g

Hrnec se žlutým hráškem postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme ghí ve velké pánvi, přidáme hořčičná semínka, když začnou prskat přidáme krájenou cibuli, mrkev, zázvor a česnek. Vaříme 5 minut, přiložíme nakrájenou chilli papričku a rajčatový protlak. Vmícháme hrášek, vsypeme konzervovaná rajčata a dolijeme vývar, poté přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a necháme 40 minut dusit. Přidáme kostky dýně a růžičky květáku, necháme pod pokličkou 30 minut dusit.

2

Rozpálíme v pánvi olej, vložíme na kostky pokrájený lilek a promícháme, až se v něm obalí. Poté vyndáme a osušíme. Lilek vmícháme do hráškové směsi s koriandrem a garam masalou.

3

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept