Hrnec se žlutým hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 225 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrnec se žlutým hráškem
Hrnec se žlutým hráškem
Celkový čas: | 225 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 135 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39612 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
225 g | Dýně |
1 kávová lžička | Garam masala |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
250 g | Hrách žlutý |
2 polévková lžíce | Kořeněné máslo Ghee |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
225 g | Květák |
1 ks | Lilek |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Vývar zeleninový |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 953,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Dýně, Hořčičné semínko, Koriandr čerstvý, Květák, Lilek, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Hrách žlutý , Kořeněné máslo Ghee, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrnec se žlutým hráškem postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme ghí ve velké pánvi, přidáme hořčičná semínka, když začnou prskat přidáme krájenou cibuli, mrkev, zázvor a česnek. Vaříme 5 minut, přiložíme nakrájenou chilli papričku a rajčatový protlak. Vmícháme hrášek, vsypeme konzervovaná rajčata a dolijeme vývar, poté přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a necháme 40 minut dusit. Přidáme kostky dýně a růžičky květáku, necháme pod pokličkou 30 minut dusit. |
2 | Rozpálíme v pánvi olej, vložíme na kostky pokrájený lilek a promícháme, až se v něm obalí. Poté vyndáme a osušíme. Lilek vmícháme do hráškové směsi s koriandrem a garam masalou. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.