Terina z paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina z paprik
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 39615 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na terinu | |
---|---|
2 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika žlutá |
2 g | Sůl |
115 g | Sýr Čedar |
225 g | Sýr Ricotta |
2 ks | Vejce slepičí |
Na zálivku | |
40 g | Bazalka |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 121,4mg |
Draslík | 404,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,1mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Bazalka, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Olej olivový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Terina z paprik postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si zahřejeme troubu na 190 °C. Na připravený plech položíme pečicí papír, který potřeme rozpuštěným máslem. Nachystáme si půlku červené a půlku žluté papriky, zbavíme je semínek a obě pokrájíme na větší kousky asi 1 krát 1 centimetr. Zbylé papriky potom nasekáme nadrobno. |
2 | Do vyšší a silnější pánve vlijeme olej, rozehřejeme ho a zasypeme nadrobno nakrájenými červenými a žlutými paprikami, ke kterým přidáme ještě na velmi drobné kousíčky nasekané chilli papričky, které také zbavíme semínek. Pánev přiklopíme pokličkou a zeleninu dusíme doměkka asi 20 minut. Udušenou směs poté vložíme do mixéru a mixujeme, dokud není úplně hladká. Po rozmixování ještě pasírujeme přes sítko. Poté připravíme mísu, do které vložíme sýry ricottu a čedar, k nimž přidáme ještě jednu lžíci hořčice, špetku soli a dvě rozklepnutá vejce. Všechno pořádně promícháme do hladka a pak do vzniklé směsi přidáme připravené na větší kousky rozkrájené poloviny paprik. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a zasuneme do předehřáté trouby. |
3 | Misku z ohnivzdorného materiálu naplníme asi centimetr pod okraj vařící vodou a postavíme pod plech v troubě. Necháme péct asi 75 minut a přitom přiléváme vodu do misky, která se odpařila. Hotový pokrm necháme po upečení ještě dvě hodiny chladnout v pokojové teplotě. Po úplném vychladnutí ještě nakonec uložíme na hodinu do chladničky. Teprve po vyjmutí z chladničky z něho odstraníme pečicí papír. |
4 | Nakonec si připravíme octovou zálivku smícháním bílého vinného octa, panenského olivového oleje, slunečnicového oleje. Vsypeme do ní nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané lístky bazalky a dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem. |