Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 39615
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Na terinu
2 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
2 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika žlutá
2 g Sůl
115 g Sýr Čedar
225 g Sýr Ricotta
2 ks Vejce slepičí
Na zálivku
40 g Bazalka
2 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
1 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 423kJ
4% Sacharidy 15 g
35% Tuky 26 g
19% Sodík 380 mg
25% Bílkoviny 14 g

Terina z paprik postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si zahřejeme troubu na 190 °C. Na připravený plech položíme pečicí papír, který potřeme rozpuštěným máslem. Nachystáme si půlku červené a půlku žluté papriky, zbavíme je semínek a obě pokrájíme na větší kousky asi 1 krát 1 centimetr. Zbylé papriky potom nasekáme nadrobno.

2

Do vyšší a silnější pánve vlijeme olej, rozehřejeme ho a zasypeme nadrobno nakrájenými červenými a žlutými paprikami, ke kterým přidáme ještě na velmi drobné kousíčky nasekané chilli papričky, které také zbavíme semínek. Pánev přiklopíme pokličkou a zeleninu dusíme doměkka asi 20 minut. Udušenou směs poté vložíme do mixéru a mixujeme, dokud není úplně hladká. Po rozmixování ještě pasírujeme přes sítko. Poté připravíme mísu, do které vložíme sýry ricottu a čedar, k nimž přidáme ještě jednu lžíci hořčice, špetku soli a dvě rozklepnutá vejce. Všechno pořádně promícháme do hladka a pak do vzniklé směsi přidáme připravené na větší kousky rozkrájené poloviny paprik. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a zasuneme do předehřáté trouby.

3

Misku z ohnivzdorného materiálu naplníme asi centimetr pod okraj vařící vodou a postavíme pod plech v troubě. Necháme péct asi 75 minut a přitom přiléváme vodu do misky, která se odpařila. Hotový pokrm necháme po upečení ještě dvě hodiny chladnout v pokojové teplotě. Po úplném vychladnutí ještě nakonec uložíme na hodinu do chladničky. Teprve po vyjmutí z chladničky z něho odstraníme pečicí papír.

4

Nakonec si připravíme octovou zálivku smícháním bílého vinného octa, panenského olivového oleje, slunečnicového oleje. Vsypeme do ní nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané lístky bazalky a dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept