Jednoduchý recept

Bochánky z pórků a batátů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 39616

Ingredience

900 g Brambory sladké (Batáty)
1 ks Chilli paprička
2 kávová lžička Cukr moučkový
2 polévková lžíce Jogurt bílý
200 g Kukuřice cukrová nakládaná
60 g Mouka pšeničná celozrnná
2 polévková lžíce Ocet vinný
4 kávová lžička Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Pórek
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Vývar zeleninový
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 polévková lžíce Zázvorové víno
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 588kJ
22% Sacharidy 79 g
6% Tuky 4 g
16% Sodík 313 mg
15% Bílkoviny 8 g

Bochánky z pórků a batátů postup přípravy receptu:

1

Oloupeme batáty - brambory a nakrájíme na kostky. Dáme vařit na 15 minut, necháme okapat a rozmačkáme je. Necháme vychladnout.

2

Rozetřený česnek, pokrájený pórek a zázvor osmahneme ve 2 lžících oleje. Vmícháme bramborovou směs, sůl, pepř, kukuřici a jogurt. Vytvarujeme ze směsi 8 bochánků a obalíme je v mouce. Dáme zchladit na 30 minut. Poté je dáme na předehřátý rošt grilu a potřeme je olejem. 5 minut grilujeme, poté je otočíme, potřeme olejem a grilujeme dalších 5 minut.

3

Do pánve dáme cukr, ocet, chilli papričku a povaříme 5 minut. Přidáme víno, smícháme vývar a solamyl a přidáváme do omáčky, až zhoustne.

4

Poté omáčku ihned podáváme s grilovanými bochánky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept