Bochánky z pórků a batátů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bochánky z pórků a batátů
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 39616 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
900 g | Brambory sladké (Batáty) |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
200 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
60 g | Mouka pšeničná celozrnná |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 kávová lžička | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
2 polévková lžíce | Zázvorové víno |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,5mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Česnek, Chilli paprička, Cukr moučkový, Jogurt bílý, Kukuřice cukrová nakládaná, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Pepř černý mletý, Pórek, Solamyl - bramborový škrob, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zázvorové víno nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bochánky z pórků a batátů postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme batáty - brambory a nakrájíme na kostky. Dáme vařit na 15 minut, necháme okapat a rozmačkáme je. Necháme vychladnout. |
2 | Rozetřený česnek, pokrájený pórek a zázvor osmahneme ve 2 lžících oleje. Vmícháme bramborovou směs, sůl, pepř, kukuřici a jogurt. Vytvarujeme ze směsi 8 bochánků a obalíme je v mouce. Dáme zchladit na 30 minut. Poté je dáme na předehřátý rošt grilu a potřeme je olejem. 5 minut grilujeme, poté je otočíme, potřeme olejem a grilujeme dalších 5 minut. |
3 | Do pánve dáme cukr, ocet, chilli papričku a povaříme 5 minut. Přidáme víno, smícháme vývar a solamyl a přidáváme do omáčky, až zhoustne. |
4 | Poté omáčku ihned podáváme s grilovanými bochánky. |