Hajdarábádská kořeněná sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hajdarábádská kořeněná sekaná
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 39617 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
4 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
500 g | Hovězí maso mleté |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
100 g | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 700,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cukr moučkový, Hovězí maso mleté, Kmín drcený, Olej rostlinný, Paprika zelená, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hajdarábádská kořeněná sekaná postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno a polovinu osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Papriku, česnek a petržel nakrájíme na malé kousky, všechny suroviny i se zbytkem cibule důkladně promícháme a ze směsi utvoříme šišku. |
2 | Vložíme na osmaženou cibulku, podlijeme vodou a v rozehřáté troubě upečeme doměkka. Naporcujeme a ihned podáváme. |
Poznámka
Všechnu zeleninu nadrobno nasekáme nebo rozemeleme pokrm podáváme např. s brambůrkami