Goánská hovězí fašírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Goánská hovězí fašírka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 39622 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
800 g | Hovězí maso mleté |
1 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 hrnek | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 246,2mg |
Draslík | 583,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Kari koření, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Goánská hovězí fašírka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme, česnek utřeme a společně osmahneme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, smícháme s kořením, osolíme a přidáme do mletého masa. |
2 | Ze směsi vytvoříme šišku, podélně v ní vymáčkneme hlubokou rýhu a do ní vložíme 3 natvrdo uvařená a oloupaná vejce. Šišku opět uzavřeme a vložíme do pekáče s olejem. Zbylé vejce rozšleháme, potřeme maso, podlijeme trochou vody a dáme péci do vyhřáté trouby. V polovině pečení přidáme protlak, podlijeme a dopečeme. |
Poznámka
Pokrm můžeme podávat s rýží nebo lilkem.