Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 39623
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 ks Artyčoky
1 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Česnek
5 ks Šalotka
285 ml Smetana zakysaná 14%
1 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 825kJ
40% Sacharidy 144 g
16% Tuky 12 g
54% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 34 g

Smetanové artyčoky postup přípravy receptu:

1

Stonky artyčoků odkrojíme, ať mohou růžice stát na kuchyňské desce. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní artyčoky a přiklopíme pokličkou. Na mírném plameni zeleninu pozvolna vaříme 40 minut, než nám změkne. Malým testem pak vyzkoušíme, jestli je artyčok vařený. Nejlépe to poznáme tak, že vrchní list z něj můžeme bez problémů sloupnout. Pak růžice artyčoků opatrně vyjmeme z vody necháme je 30 minut v pokojové teplotě pomalu vychladnout.

2

Z chladné zeleniny vyřežeme vnitřní listy. Necháme si jenom tři vrstvy vnějších listů. Lžičkou také vydlabeme tuhá jádra, která se nejí.

3

Do připraveného mixéru vlijeme zakysanou smetanu, přidáme nadrobno nasekanou cibuli šalotku, zalijeme octem a vložíme prolisovaný stroužek česneku. Umixujeme dohladka. Dovnitř každé korunky uvařeného artyčoku potom vlijeme omáčku a zeleninu poskládáme do talířů.

Poznámka

Jíme tak, že odlomíme list z korunky a namočíme do omáčky. Nejlepší kousek z artyčoku, kterým je jeho šťavnaté jádro zalité krémovou omáčkou, nám zůstává nakonec.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept