Bramborové slupky plněné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové slupky plněné
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 39624 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
8 ks | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
150 g | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Kari koření |
225 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 ks | Okurka salátová |
0,5 ks | Paprika červená |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Sýr Niva (Rokfór) |
125 g | Sýr smetanový tavený 45% |
225 g | Žampiony čerstvé |
125 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 40,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Chilli koření mleté, Jogurt bílý, Kari koření, Kukuřice cukrová nakládaná, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr smetanový tavený 45%, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové slupky plněné postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme brambory a propícháme vidličkou. V předehřáté troubě na 200 stupňů je pečeme hodinu. |
2 | Do misky dáme polovinu kukuřice. Zbylou kukuřici rozmixujeme v mixéru, přidáme rajčatový protlak, papriku, chilli a okurku. Osolíme a opepříme. Vznikne nám mexické koření. |
3 | V misce utřeme žervé a měkký sýr, přidáme plísňový sýr, pažitku a celer. Můžeme opepřit. |
4 | V pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby a osmahneme je 4 minuty, poté sundáme z ohně, vmícháme rajčatový protlak, kari a jogurt. |
5 | Upečené brambory zabalíme do alobalu a necháme na kraji grilu v teple. |
6 | Podáváme plněné a sypané paprikou. |