Pilaf perla s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf perla s jogurtem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39626 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Feferony |
2 kávová lžička | Garam masala |
125 g | Jogurt bílý |
100 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
500 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
100 g | Rozinky tmavé |
500 g | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 34,1mg |
Draslík | 622,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 658,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,5mg |
Vitamín E | 7,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Jogurt bílý, Mandle, Rýže dušená, Sůl, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Petržel kudrnka, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf perla s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme mleté maso, nasekanou petrželku, polovinu horkého koření, dvě lžíce jogurtu, 50 g másla a sůl. Ze vzniklé směsi tvoříme malé knedlíčky. |
2 | Na zbylém másle opražíme zbytek jogurtu a horkého koření. Přidáme zázvor, vložíme masové kuličky, podlejeme trochou vody a vmícháme nasekané feferony. Dusíme cca 15 minut, poté maso vyjmeme. |
3 | Do šťávy vložíme dušenou rýži, rozinky a nasekané mandle. Promícháme a ještě krátce podusíme v troubě. |
4 | Horké koření [39441]: |
5 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.