Recept

Pomazánka na bavorský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 39629

Ingredience

250 g Camembert
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cibulka jarní
1 špetka Kmín drcený
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
170 g Preclík sezamový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 812kJ
9% Sacharidy 33 g
36% Tuky 27 g
33% Sodík 657 mg
28% Bílkoviny 16 g

Pomazánka na bavorský způsob postup přípravy receptu:

1

Rozmačkaný vyzrálý sýr s bílou plísní promícháme se změklým máslem až získáme kompaktní směs, přidáme cibuli, osolíme, okořeníme a postupně za stálého míchání přiléváme světlé pivo, nejlépe kvasnicové, abychom získali pomazánku. Poprášíme mletou parpikou a zdobíme nasekanou jarní cibulkou. Tradičně se pomazánka na bavorský způsob, tzv. Obatzda podává s preclíky.

Poznámka

Pro výraznější chuť použijeme zrající sýr, např. Rytíř Žumbera, Jihočeský zrající nebo Romadúr. Použijeme-li 1/3 tvarohu nebo žervé bude jemnější. Výborně chutná i na tmavém chlebu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept