Pomazánka na bavorský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka na bavorský způsob
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39629 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
250 g | Camembert |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cibulka jarní |
1 špetka | Kmín drcený |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
170 g | Preclík sezamový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 102,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Preclík sezamový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Camembert, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka na bavorský způsob postup přípravy receptu:
1 | Rozmačkaný vyzrálý sýr s bílou plísní promícháme se změklým máslem až získáme kompaktní směs, přidáme cibuli, osolíme, okořeníme a postupně za stálého míchání přiléváme světlé pivo, nejlépe kvasnicové, abychom získali pomazánku. Poprášíme mletou parpikou a zdobíme nasekanou jarní cibulkou. Tradičně se pomazánka na bavorský způsob, tzv. Obatzda podává s preclíky. |
Poznámka
Pro výraznější chuť použijeme zrající sýr, např. Rytíř Žumbera, Jihočeský zrající nebo Romadúr. Použijeme-li 1/3 tvarohu nebo žervé bude jemnější. Výborně chutná i na tmavém chlebu.