Jednoduchý recept

Kedlubnové zelí

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Kedlubnové zelí 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 3963

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr krupice
5 ks Kedlubna
3 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 ml Ocet vinný
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 791kJ
7% Sacharidy 24 g
13% Tuky 10 g
10% Sodík 194 mg
5% Bílkoviny 3 g
Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí postup přípravy receptu:

1

Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo.

2

Na másle opečeme pokrájenou cibuli, přidáme kedlubny, ocet, sůl, kmín a cukr, vše promícháme a zalijeme asi 150 ml vody a přivedeme k varu.

3

Zvolna dusíme asi 20 minut až je kedlubna měkká.

Poznámka

Zelí můžeme zahustit jíškou nebo smetanou.

Komentáře a hodnocení

 
Karel Svoboda
Kedlubnové zelí
Zbožňuji kedlubnové zelí! K huse je fajn!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept