Recept

Zapečená pohanka se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 39631
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Hrášek v mírně slaném nálevu
1 dl Kečup ostrý
20 g Máslo jihočeské
2 ks Mrkev kořen
1 ks Paprika zelená
20 g Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Pohanka
150 g Smetana 33% (šlehačka)
20 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Parmezán
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 704kJ
9% Sacharidy 33 g
182% Tuky 137 g
30% Sodík 598 mg
32% Bílkoviny 18 g

Zapečená pohanka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme horkou vodu, vysypeme pohanku, přiklopíme a necháme nabobtnat. Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostky, papriku na kolečka. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, v pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibuli spolu s česnekem. Přisypeme nakrájenou mrkev, celer, papriku a vše podusíme. Pohanku scedíme, přidáme nasekanou pažitku, vysypeme do pánve, přisypeme hrášek, osolíme, opepříme, přimícháme kečup, dobře promícháme a směs z pánve přeložíme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech.

2

Smetanu vylijeme do mísy, rozklepneme celé vejce, rozšleháme, přidáme nastrouhaný parmezán, promícháme a zalijeme směs na plechu, který vložíme do předehřáté trouby a zapékáme tak 30 minut.

3

Hotové jídlo krájíme na úhledné porce a pokládáme na talíř.

Poznámka

Zapečenou pohanku servírujeme teplou na teplém talíři, ozdobenou mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept