Recept

Krůtí roláda se zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39632

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
1 ks Hrušky
1 špetka Kari koření
2 ks Krůtí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
10 ks Rajčata
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
250 ml Vývar zeleninový
150 ml Zakysaná smetana
150 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 900kJ
6% Sacharidy 23 g
35% Tuky 27 g
23% Sodík 469 mg
58% Bílkoviny 32 g

Krůtí roláda se zelím postup přípravy receptu:

1

Krůtí prsa omyjeme, očistíme, osušíme, nařežeme tak, aby vznikl velký plát masa a naklepeme. Osolíme, posypeme kari kořením. Hrušku omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme. V misce smícháme nastrouhanou hrušku s kysaným zelím a takto připravenou směs klademe na krůtí plát masa, zavineme a zpevníme kuchyňskou nití.

2

Na větší pánvi rozpálíme máslo a roládu na něm ze všech stran osmažíme. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka a vložíme do pánve k masu, 5 minut dusíme.

3

Přidáme rajčatový protlak, zeleninový vývar a promícháme. Pánev zakryjeme pokličkou a 30 minut dusíme. Poté roládu z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.

4

V menší misce smícháme škrob se zakysanou smetanou a přidáme na pánev do vypečené šťávy. Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu a přidáme do pánve. Omáčku necháme projít varem, osolíme, opepříme.

5

Roládu krájíme na plátky, které servírujeme na talíře a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept