Jednoduchý recept

Špenátové a bramborové noky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39633
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

300 g Brambory
1 stroužek Česnek
2 kávová lžička Cukr třtinový
125 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 dl Protlak rajčatový
2 ks Šalotka
175 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 480kJ
19% Sacharidy 70 g
6% Tuky 4 g
13% Sodík 251 mg
21% Bílkoviny 12 g

Špenátové a bramborové noky postup přípravy receptu:

1

Oloupané a nakrájené brambory na kostky vaříme ve vodě 10 minut, poté necháme okapat a rozmačkáme je.

2

V dalším hrnci oblanšírujeme ve vodě špenát cca 2 minuty. Necháme ho okapat a vymačkáme listy.

3

Na lehce pomoučněnou desku přendáme rozmačkané brambory a uděláme v nich důlek. Přidáme polovinu olivového oleje, žloutek, trochu mouky, špenát, sůl, pepř a vše vmícháme do těsta. Přidáváme mouku, až vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme ho na malé knedlíčky.

4

Noky vaříme po částech v hrnci s vroucí osolenou vodou cca 5 minut. Musí vyplavat na povrch.

5

Do pánve dáme zbylý olej, rozetřený česnek, pokrájené šalotky, cukr, rajčatový protlak a vaříme 15 minut.

6

Noky přemístíme na ohřáté talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept