Recept

Hovězí karbanátky se sezamem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39634

Ingredience

1 kávová lžička Harissa pasta
750 g Hovězí maso mleté
250 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín římský
250 g Mrkev kořen
125 ml Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Rýže loupaná
100 g Sezam - semena
3 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 933 kcal
Kilojoule 3 905kJ
13% Sacharidy 45 g
79% Tuky 59 g
18% Sodík 355 mg
97% Bílkoviny 54 g

Hovězí karbanátky se sezamem postup přípravy receptu:

1

Mrkev omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 15 minut. V dalším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vaříme v ní rýži podle návodu na obalu. Poté rýži a mrkev scedíme a necháme okapapt.

2

Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Mleté hovězí maso vložíme do mísy, přidáme uvařenou mrkev, česnek, uvařenou rýži, vejce, sůl, pepř, římský kmín a najemno nasekanou pažitku.

3

Z masové směsi tvarujeme kuličky, které trochu rukou splácneme tak, aby z nich byly placičky. Placičky poté obalujeme v sezamových semínkách.

4

Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a karbanátky smažíme. Po usmažení je vyjmeme, odložíme okapat na papírovou utěrku.

5

V misce smícháme bílý jogurt, harisu a najemno nasekanou petrželku. Karbanátky servírujeme na talíře a podáváme s jogurtovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept