Žampiony plněné strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony plněné strouhankou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39636 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
4 kávová lžička | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
100 g | Strouhanka |
100 g | Sýr Čedar |
12 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Strouhanka, Sýr Čedar, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony plněné strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Žampiony omyjeme a osušíme. Vyloupneme třeně a nasekáme nadrobno. |
2 | Třeně hub a pokrájené jarní cibulky osmahneme na polovině oleje. Přidáme oregano, strouhanku, promícháme a dáme stranou. |
3 | Nadrobíme na kousky sýr do misky, přidáme ke směsi strouhanky a hub a promícháme. Směsí naplníme kloboučky hub. Zbylým olejem houby pokapeme. |
4 | Na potřeném roštu opékáme cca 10 minut, než se propečou. |
5 | Podáváme horké. |