Vídeňský řízek se sardelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňský řízek se sardelí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39637 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Hovězí plec |
1 ks | Limetka |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
16 ks | Sardelové řezy |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 489,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 300,6mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 14,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí plec, Limetka, Olej slunečnicový, Pomerančová kůra, Sardelové řezy, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vídeňský řízek se sardelí postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na jeden talíř nasypeme hladkou mouku, na dalším talíři rozšleháme vajíčka a na poslední talíř nasypeme strouhanku promíchanou s pomerančovou kůrou. |
2 | Řízky postupně obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance. |
3 | Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a řízky na něm smažíme. Hotové řízky vyjememe z pánve a necháme okapat na papírové utěrce. |
4 | Limetku omyjeme a nakrájíme na plátky. Řízky servírujeme na připravené talíře, navrch klademe plátky limetky a několik sardelek. |