Recept

Masové kófty po kašmírsku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39638

Ingredience

Kófty
1 kávová lžička Chilli koření mleté
3 ks Feferony
0,5 kávová lžička Hřebíček
1 polévková lžíce Jogurt bílý
500 g Maso mleté - mix
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
Šťáva
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 kávová lžička Garam masala
2 polévková lžíce Jogurt bílý
1 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 423kJ
3% Sacharidy 11 g
71% Tuky 53 g
7% Sodík 145 mg
29% Bílkoviny 16 g

Masové kófty po kašmírsku postup přípravy receptu:

1

Feferony nasekáme na jemno, smícháme s masem a ostatními přísadami na kófty. Ze směsi utvoříme malé válečky.

2

Rozpálíme máslo, přidáme cukr, sušené mléko, rozšlehaný jogurt, koření a osolíme. Zahříváme cca 10 minut, za stálého míchání podlijeme vodou a vložíme masové válečky. Poté dusíme do měkka.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept