Recept

Pařížské hovězí řízečky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39640
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 ks Limetka
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 659 kcal
Kilojoule 2 756kJ
3% Sacharidy 12 g
68% Tuky 51 g
10% Sodík 209 mg
64% Bílkoviny 36 g

Pařížské hovězí řízečky postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Do masa postupně vetřeme sůl, bílý pepř, worcester a necháme 30 minut odležet v chladničce.

2

V misce rozšleháme vejce, na další talíř nasypeme hladkou mouku. Řízečky obalujeme nejprve v mouce a poté ve vajíčku.

3

Na pánvi rozpálíme olej a řízečky na něm smažíme. Poté je vyjmeme a na papírové utěrce necháme okapat.

4

Limetku omyjeme a nakrájíme na kolečka.

5

Řízečky servírujeme na připravené talíře, zdobíme plátky limetky a najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept