Hovězí řízek s parmskou šunkou a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízek s parmskou šunkou a špenátem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39642 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Česnek sušený |
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
100 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
150 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 115,8mg |
Draslík | 892,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 12,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek sušený, Limetková šťáva, Olej slunečnicový, Špenát listový čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka parmská, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí řízek s parmskou šunkou a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na řízky, které naklepeme. Řízky osolíme, opepříme a do každého plátku vetřeme sušený česnek. |
2 | Špenát omyjeme, očistíme a nahrubo nasekáme, 2 minuty blanšírujeme v horké osolené vodě, poté vyjmeme scedíme a odložíme stranou. |
3 | Na řízky klademe plátek parmské šunky, nasekaný špenát, řízky překlopíme a zpevníme pomocí párátek. |
4 | Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a řízky na něm osmažíme. Poté je vyjeme z pánve a udržujeme v teple. |
5 | Do omastku na pánvi přilijeme zeleninový vývar, bílé víno a necháme projít varem. Přidáme limetkovou šťávu, smetanu a pepř. |
6 | Řízky servírujeme na připravené talíře a polévám smetanovou omáčkou. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme široké nudle.