Recept

Hovězí řízek s parmskou šunkou a špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39642
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Česnek sušený
800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 polévková lžíce Limetková šťáva
100 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
150 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
100 g Šunka parmská
100 ml Víno bílé
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 075kJ
1% Sacharidy 4 g
77% Tuky 58 g
19% Sodík 385 mg
78% Bílkoviny 44 g

Hovězí řízek s parmskou šunkou a špenátem postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na řízky, které naklepeme. Řízky osolíme, opepříme a do každého plátku vetřeme sušený česnek.

2

Špenát omyjeme, očistíme a nahrubo nasekáme, 2 minuty blanšírujeme v horké osolené vodě, poté vyjmeme scedíme a odložíme stranou.

3

Na řízky klademe plátek parmské šunky, nasekaný špenát, řízky překlopíme a zpevníme pomocí párátek.

4

Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a řízky na něm osmažíme. Poté je vyjeme z pánve a udržujeme v teple.

5

Do omastku na pánvi přilijeme zeleninový vývar, bílé víno a necháme projít varem. Přidáme limetkovou šťávu, smetanu a pepř.

6

Řízky servírujeme na připravené talíře a polévám smetanovou omáčkou.

Poznámka

Jako přílohu podáváme široké nudle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept