Recept

Suflé z brokolice s pyré a olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 39643

Ingredience

Na suflé
500 g Brokolice
10 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
280 ml Smetana 12% (konzumní)
1 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
Na pyré
1 ks Citrony
6 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Olivy černé
Suflé z brokolice s pyré a olivami
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 541kJ
5% Sacharidy 17 g
40% Tuky 30 g
27% Sodík 538 mg
24% Bílkoviny 14 g

Suflé z brokolice s pyré a olivami postup přípravy receptu:

1

Troubu si nejprve zahřejeme na 220 °C. Nachystáme si čtyři kulaté formy na suflé, které vymažeme rozpuštěným máslem. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a počkáme, než začne na plotně vřít. Pak do vody vložíme brokolici, kterou jsme předtím rozebrali na jednotlivé růžičky a vaříme asi 15 minut, než úplně změkne. Pak vodu z hrnce slijeme a na utěrce brokolicové růžičky opatrně osušíme.

2

Naťukneme si vejce a pečlivě od sebe oddělíme do jedné nádoby žloutky, do druhé bílky. Do mixéru potom naskládáme brokolici a zalijeme smetanou a žloutky. Mixujeme, dokud není směs hladká, pak ji z mixéru přelijeme do mísy. Ušleháme si tuhý sníh z vaječných bílků, který pomalu a po částech zamícháme do brokolicové směsi.

3

Směs pak rozlijeme do všech formiček a vložíme do horké trouby. Pečeme asi 20 - 25 minut dokud se nahoře nevytvoří zlatavá kůrčička. Zatímco se suflé peče, přichystáme si pyré z oliv. Do mixéru nasypeme asi 20 kusů vypeckovaných černých oliv a nadrobno nakrájenou citronovou kůru a zalijeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Rozmixujeme ochutíme solí a pepřem a podáváme na stůl společně se suflé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept