Vepřové špalíčky s mrkvovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové špalíčky s mrkvovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39644 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 dl | Kečup ostrý |
2 ks | Mrkev kořen |
100 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g | Vepřová kýta |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 135,4mg |
Draslík | 864,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Mrkev kořen, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové špalíčky s mrkvovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso umyjeme, nakrájíme, naskládáme do zapékací mísy, posypeme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, rajčata, rozmačkaný česnek, zakapeme kečupem, zalijeme vývarem vložíme do horké trouby a pečeme 30 minut. Nezapomeneme maso podlévat po dobu pečení vývarem. |
2 | Měkké maso vyndáme na talíř, zeleninu rozmixujeme na omáčku, dáme zpátky maso z talíře a vrátíme do trouby, kde ještě prohřejeme. |
Poznámka
Špalíčky podáváme teplé, vhodnou přílohou jsou smažené hranolky, nebo rýže. Ozdobíme nasekanou petrželovou naťí.