Recept

Vepřové řízky s limetkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39648

Ingredience

800 g Hovězí plec
1 ks Limetka
3 polévková lžíce Limetková šťáva
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 881kJ
10% Sacharidy 35 g
42% Tuky 31 g
19% Sodík 390 mg
111% Bílkoviny 63 g

Vepřové řízky s limetkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Limetku omyjeme, kůru nastrouháme a zbytek kůry oloupeme. Dužinu nakrájíme na špalíčky.

2

Na každý řízek dále špalíček limetky, řízky překlopíme a zpevníme pomocí párátek. Na talíře rozdělíme hladkou mouku, rozšlehaná vajíčka a strouhanku smíchanou s limetkovou kůrou. Řízky postupně obalíme v mouce, vajíčku a strouhance.

3

Na pánvi rozpálíme máslo a řízky z obou stran smažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.

4

Na pánev k máslu přidáme smetanu, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, přivedeme k varu a 5 minut povaříme.

5

Řízky servírujeme na připravené talíře s zalijeme smetanovou omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept