Bramborový salát po americku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát po americku
Bramborový salát po americku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 39649 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
900 g | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Kopr sterilovaný |
100 ml | Ocet vinný |
2 ks | Okurky |
1 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 317,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Ocet vinný, Okurky, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Kopr sterilovaný, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát po americku postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory vaříme ve slupce ve slané vodě. Slijeme vodu a teplé brambory oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Ty skládáme do velké mísy, kde je polijeme vínem a vinným octem. Přidáme k nim jednu červenou na kolečka nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený řapíkatý celer, jemně nasekané stonky nakládaného kopru či na malé kostičky nasekané nakládané okurky (buď jedno nebo druhé).Přidáme ještě lžíci kaparů a vejce uvařená natvrdo a pokrájená na tenká kolečka. Zasypeme drobně posekanou petrželkou, dochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Do salátu se dá také přidat majonéza nebo zakysaná smetana. Pokud chceme salát s majonézou, vmícháváme ji do pokrájených uvařených brambor předtím, než začneme přidávat další přísady.