Klobásová smaženice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásová smaženice
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39652 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
80 g | Cibule |
400 g | Klobása Dunajská |
30 ml | Olej rostlinný |
4 g | Sůl |
15 g | Tuk |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 371,6mg |
Draslík | 473,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 427,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klobásová smaženice postup přípravy receptu:
1 | Klobásky nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, vařené brambory na plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, klobásu a smažíme, dokud cibule nezezlátne. Přilijeme rozkvedlaná vejce a rychle promícháme, osolíme, necháme vejce srazit. |
3 | Pekáček trochu vymažeme tukem, vyskládáme do něj brambory, na ně položíme klobáskovou směs z pánve a dáme zapéct. Pečeme při střední teplotě asi 15 minut. |
4 | Pokrm rozdělíme na talíře a teplý podáváme. |