Husí drůbky v rýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí drůbky v rýži
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39653 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
50 g | Houby čerstvé |
500 g | Husí drůbky |
50 g | Husí sádlo |
200 g | Játra husí |
50 g | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
50 g | Pažitka |
100 g | Petržel kořen |
100 g | Petržel kudrnka |
250 g | Rýže loupaná |
30 g | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 138,0mg |
Draslík | 397,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Husí sádlo, Játra husí, Majoránka, Pažitka, Petržel kořen, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Husí drůbky, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí drůbky v rýži postup přípravy receptu:
1 | Očištěné husí drůbky uvaříme v osolené vodě doměkka. Na polovině husího sádla osmažíme cibuli nadrobno, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Nakonec přihodíme na kousky nakrájené drůbky, podlijeme, osolíme a dusíme, až je zelenina měkká. Přisypeme nakrájené houby a koření a zakryté necháme vše dojít. |
2 | V kastrolu na druhé polovině sádla osmažíme rýži a nasekanou petrželku. Přidáme směs drůbků a zeleniny, podlijeme vodou (dvojnásobek váhy rýže), osolíme, zakryjeme a pozvolna vaříme. Jakmile se rýže začne vařit odpočítáme 12 minut do odstavení a dalších 10 minut necháme rizoto již odkryté dojít. |
3 | Mezitím, co se rizoto vaří, opečeme játra nakrájená na nudličky na rozpuštěném másle dozlatova, až hotová osolíme, aby neztvrdla. |
4 | Naběračkou tvoříme kopečky z rizota, které ozdobíme kousky jater a nasekanou pažitkou. |