Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39653
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
50 g Houby čerstvé
500 g Husí drůbky
50 g Husí sádlo
200 g Játra husí
50 g Majoránka
20 g Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
50 g Pažitka
100 g Petržel kořen
100 g Petržel kudrnka
250 g Rýže loupaná
30 g Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 446kJ
10% Sacharidy 35 g
52% Tuky 39 g
76% Sodík 2 g
15% Bílkoviny 9 g

Husí drůbky v rýži postup přípravy receptu:

1

Očištěné husí drůbky uvaříme v osolené vodě doměkka. Na polovině husího sádla osmažíme cibuli nadrobno, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Nakonec přihodíme na kousky nakrájené drůbky, podlijeme, osolíme a dusíme, až je zelenina měkká. Přisypeme nakrájené houby a koření a zakryté necháme vše dojít.

2

V kastrolu na druhé polovině sádla osmažíme rýži a nasekanou petrželku. Přidáme směs drůbků a zeleniny, podlijeme vodou (dvojnásobek váhy rýže), osolíme, zakryjeme a pozvolna vaříme. Jakmile se rýže začne vařit odpočítáme 12 minut do odstavení a dalších 10 minut necháme rizoto již odkryté dojít.

3

Mezitím, co se rizoto vaří, opečeme játra nakrájená na nudličky na rozpuštěném másle dozlatova, až hotová osolíme, aby neztvrdla.

4

Naběračkou tvoříme kopečky z rizota, které ozdobíme kousky jater a nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept