Pasta z cizrny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pasta z cizrny
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39654 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
60 ml | Citronová šťáva |
800 g | Cizrna konzervovaná |
0,5 kávová lžička | Olej olivový |
60 ml | Omáčka Tahini |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 446,0mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cizrna konzervovaná, Omáčka Tahini, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pasta z cizrny postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu (uvařenou nebo nakládanou), česnek, citronovou kůru i šťávu a tahini (sezamová pasta) v robotu smícháme, zpracujeme na hladkou pastu, pro zvláčnění zakapeme trochou olivového oleje, dosolíme. Před podáváním zdobíme celou cizrnou, kterou jsme na začátku odložili stranou, petrželkou, zakapeme olivovým olejem a poprášíme sladkou paprikou. |
Poznámka
Servírujeme studené. Dochutit můžeme i ostrou pastou Harissou, místo petrželky použijeme v nouzi čerstvý koriandr. Nejlépe je použít nakládanou cizrnu, kterou můžeme zpracovat okamžitě. Sušenná cizrna se musí minimálně 12 hodin namáčet a asi 3 hodiny vařit.