Salát z čínského zelí ostrý - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z čínského zelí ostrý
Salát z čínského zelí ostrý
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 39655 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Na salát | |
---|---|
2 ks | Cibule |
100 g | Hrachové lusky |
20 g | Mandle |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Ředkev bílá |
20 g | Rozinky tmavé |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 ks | Zelí čínské |
1 ks | Zelí hlávkové červené |
Na dresink | |
2 ks | Arašídy |
10 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
3 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
2 ks | Zázvor nakládaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 654,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrachové lusky, Mandle, Ředkev bílá, Špenát listový čerstvý, Zelí čínské, Zelí hlávkové červené, Cukr krupice, Sezam - semena, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Rozinky tmavé, Arašídy, Ocet rýžový , Omáčka sójová, Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z čínského zelí ostrý postup přípravy receptu:
1 | Bílou ředkev a mrkev nastrouháme na struhadle na tenké proužky. Obojí vložíme do mísy. Na nudličky pokrájíme polovinu hlávky čínského zelí a čtvrtinu hlávky červeného zelí. Na dlouhé tenké proužky rozporcujeme také cibuli. Hrachové lusky pokrájíme podélně, špenát na nudličky, rozinky necháme vcelku a nesolené mandle nasekáme na drobnější kousky. Všechno postupně přidáváme k ředkvi a mrkvi v míse a opatrně mícháme. |
2 | Teď vyrobíme dresink. Na větší pánvi během 2-3 minut opražíme sezamová semínka. Průběžně mícháme, aby se nepřipalovala. Přidáme k nim nastrouhaný zázvor, a to čerstvý nebo nakládaný. Posypeme lžící cukru, zalijeme rýžovým vínem a rýžovým octem. Přisypeme ještě arašídy, zakápneme sojovou omáčkou. Lehce promícháme a jakmile odstavíme pánev z plotny, polijeme takto vyrobeným dresinkem salát. Smícháme a rozdělíme do misek. |