Kuřecí perkelt flambovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí perkelt flambovaný
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 39657 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
80 g | Houby čerstvé |
1200 g | Kuře |
30 ml | Olej rostlinný |
5 g | Paprika mletá pálivá |
15 g | Paprika mletá sladká |
120 g | Paprika zelená |
70 g | Protlak rajčatový |
600 g | Rýže dušená |
50 ml | Slivovice |
10 g | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 595,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Paprika mletá pálivá, Protlak rajčatový, Slivovice, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí perkelt flambovaný postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře bez drobů naporcujeme na 6 dílů, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřiců na širší nudličky, čerstvé houby na plátky. |
2 | Do pekáčku nalijeme trochu oleje, dobře rozpálíme, přidáme kousky kuřete, osolíme a zprudka osmahneme. přidáme cibuli, papriku, houby, posypeme mletou paprikou, přidáme trochu pálivé papriky, podlijeme vývarem a dáme do trouby péct. Pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Pár minut před koncem pečení přidáme rajčatový protlak a dopečeme. |
3 | Perkelt vyndáme, polijeme slivovicí a zapálíme. Jakmile oheň vyhoří, porce rozdělíme na talíře a podáváme s dušenou rýží. |
Poznámka
Místo čerstvých hub můžeme použít žampiony. Vývar může být i z masoxu.