Dip z lilku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z lilku
Dip z lilku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39658 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
4 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Řecký jogurt |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 235,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Lilek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Řecký jogurt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip z lilku postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté velké lilky, propícháme vidličkou a celé položíme asi na 50 minut pod rozehřátý gril v troubě. Aby zčernaly po celé ploše, průběžně je otáčíme. Přendáme je do mikrotenového sáčku a necháme trochu zchladnout; až je udržíme v ruce, oloupáme je, podle potřeby necháme dužinu okapat na cedníku. |
2 | Ve velké míse je rozmačkáme vidličkou, přimícháme řecký jogurt, olivový olej, lístky koriandru, utřený česnek a citronovou nebo limetovou šťávu. Dosolíme. |
Poznámka
Dipům z pečeného nebo grilovaného lilku se občas přezdívá falešný kaviár pro jejich zvláštní barvu a konzistenci lilku.
Dipy máme rádi tak musím určitě vyzkoušet