Husa na zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa na zelí
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39660 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
1 kg | Husí maso |
100 g | Husí sádlo |
20 g | Paprika mletá sladká |
3 dl | Smetana 12% (konzumní) |
9 g | Sůl |
600 g | Zelí kysané |
1 kávová lžička | Kmín římský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 132,5mg |
Draslík | 742,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Husí maso, Husí sádlo, Paprika mletá sladká, Sůl, Zelí kysané, Kmín římský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa na zelí postup přípravy receptu:
1 | Pekáč s poklicí vymažeme silně husím sádlem. Na jeho dno rozložíme oslazené a osolené kysané zelí a posypeme paprikou. Na zelí vložíme porce husy bez kůže, osolíme, pokmínujeme a zakryjeme další vrstvou ochuceného zelí. Rozpustíme husí sádlo, které smícháme s paprikou a touto šťávou rovnoměrně polijeme plochu pekáče. Zakryjeme a dáme do trouby pozvolna dusit, až je maso měkké, což zjistíme píchnutím nožem do středu porce. Zalijeme smetanou a odkryté ještě asi 10 minut necháme zapéct. |