Recept

Tuňákový salát s fazolemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39661
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr krupice
300 g Fazole
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 dl Olej olivový extra panenský
60 g Olivy bez pecky
100 g Salát ledový
500 g Tuňák ve vlastní šťávě
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 355kJ
16% Sacharidy 58 g
23% Tuky 17 g
0% Sodík 9 mg
86% Bílkoviny 48 g

Tuňákový salát s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Salátové listy opereme a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka a namočíme do pomerančové a citrónové šťávy. Salátové listy natrháme na menší kousky, namočíme do octa a cukru, promícháme a necháme chvilku namočené.

2

Do salátové mísy vysypeme fazole bez vody, přidáme tuňáka, připravenou cibuli, salátové listy, na kolečka nakrájené olivy, dochutíme pepřem, promícháme a porcujeme na talíře. Každou porci pokapeme olejem.

Poznámka

Salát servírujeme studený v salátových mísách ozdobený plátkem citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept