Tuňákový salát s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákový salát s fazolemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39661 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
300 g | Fazole |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 dl | Olej olivový extra panenský |
60 g | Olivy bez pecky |
100 g | Salát ledový |
500 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 99,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Salát ledový, Citronová šťáva, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský, Olivy bez pecky, Tuňák ve vlastní šťávě, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákový salát s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Salátové listy opereme a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka a namočíme do pomerančové a citrónové šťávy. Salátové listy natrháme na menší kousky, namočíme do octa a cukru, promícháme a necháme chvilku namočené. |
2 | Do salátové mísy vysypeme fazole bez vody, přidáme tuňáka, připravenou cibuli, salátové listy, na kolečka nakrájené olivy, dochutíme pepřem, promícháme a porcujeme na talíře. Každou porci pokapeme olejem. |
Poznámka
Salát servírujeme studený v salátových mísách ozdobený plátkem citrónu.